Skip to main content
ANALIZA KLASY BADAWCZEJ

InBody S10

Specjalistyczne zarządzanie chorobami

Analizator wody w organizmie InBody S10 został specjalnie zaprojektowany dla pacjentów nieruchomych lub po amputacji.

InBody S10 używa dołączanych elektrod do identyfikacji nadmiaru płynu i oceny stanu komórek

Czym różni się InBody S10?

BRAK SZACUNKÓW

Do określenia wyników składu ciała używana jest tylko impedancja; do przewidzenia składu ciała nie stosuje się ani nie wymaga żadnych szacunków empirycznych, takich jak wiek lub płeć.

BADANIE NA WŁAŚCIWIE

Zmierz wodę ustrojową, gdy użytkownik leży w mniej niż 90 sekund. Bez maczania. Bez uszczypnięcia. Brak dyskomfortu. Po prostu podłącz elektrody do użytkownika, aby przeprowadzić test.

PRZENOŚNY

Przenieś InBody S10 na wózek, aby wygodnie testować go w różnych pomieszczeniach.

Wyniki

Co jest mierzone?

HISTORIA SKŁADU WODY W ORGANIZMIE
Historia składu wody w organizmie monitoruje zmiany, dostarczając cennych danych, aby zobaczyć, jak pacjent reaguje na program i czy należy wprowadzić modyfikacje w celu poprawy jego zdrowia.

KĄT FAZOWY CAŁEGO CIAŁA
Kąt fazowy jest dobrym wskaźnikiem integralności komórkowej. InBody S10 zapewnia analizę kąta fazowego całego ciała i segmentowego kąta fazowego przy 50 kHz. Im wyższy kąt fazowy, tym zdrowsza jest integralność komórkowa. Wartości kąta fazowego można wykorzystać do upewnienia się, że pacjent otrzymuje odpowiednią dawkę witamin i minerałów.

UWAGI DLA PACJENTÓW DIALIZOWANYCH
Segmentowe ECW/TBW ujawnia dystrybucję wody w każdym segmencie ciała. Pozwala to na monitorowanie trendów i wykrywanie nietypowych zmian w dystrybucji płynów, które wynikają z urazów, starzenia się, otyłości i innych czynników zdrowotnych.

ZMIANY SKŁADU NADWOZIA

Zapoznaj się z arkuszem wyników InBody S10

Chcesz wiedzieć, jak wykorzystać te dane w praktyce? Pobierz nasz bezpłatny przewodnik tutaj.

Leczenie dializą

Segmentowe ECW/TBW ujawnia dystrybucję wody w każdym segmencie ciała. Pozwala to na monitorowanie trendów i wykrywanie nietypowych zmian w dystrybucji płynów, które wynikają z urazów, starzenia się, otyłości i innych czynników zdrowotnych.

Śledź zmiany whistorii składu wody w organizmie, aby zobaczyć, jak pacjent reaguje na program i czy należy wprowadzić modyfikacje w celu poprawy jego zdrowia.

Niedożywienie i leczenie raka

Kąt fazowy jest dobrym wskaźnikiem integralności komórkowej. InBody S10 zapewnia analizę kąta fazowego całego ciała i segmentowego kąta fazowego przy 50 kHz. Im wyższy kąt fazowy, tym zdrowsza jest integralność komórkowa. Wartości kąta fazowego można wykorzystać do upewnienia się, że pacjent otrzymuje odpowiednią dawkę witamin i minerałów.

Specyfikacja produktu

Wymiary
202 x 322 x 53 (L x W x H ) : mm

Zakres wysokości
95 – 220 cm

Waga sprzętu
2 kg

Baza danych
100 000 wyników
(jeśli używany jest identyfikator członka)

Częstotliwości
5, 50, 500 kHz

Czas trwania testu
45 sekund

Zakres wagi
10 – 250 kg

Zakres wieku
3-99 lat

Akcesoria
Arkusze wyników InBody, napęd USB Thumb Drive, InBody Tissue

Gwarancja
2 lata gwarancji producenta

Kompatybilne drukarki
Laser/Inkjet PCL 3 lub nowszy i SPL

Pomiary
15 pomiarów impedancji 3 częstotliwości w każdym z 5 segmentów(prawe ramię, lewe ramię, tułów, prawa noga, lewa noga)

Dodatkowe funkcje
Kompatybilny z Lookin’Body 120 i Lookin’Body Web, ekran dotykowy, system wskazówek głosowych, łączność Wi-Fi/Bluetooth, kod dostępu bezpieczeństwa

Wyjścia
Standardowe wyniki wyjściowesilne,
waga, całkowita woda w ciele, sucha beztłuszczowa masa, beztłuszczowa masa ciała, masa tkanki tłuszczowej, masa mięśni szkieletowych, wskaźnik masy ciała, procent tkanki tłuszczowej, segmentalna analiza chudego ciała, historia składu ciała, masa tłuszczowa i szczupłe ciało Kontrola masy, podstawowa szybkość metabolizmu, impedancja w każdym segmencie/częstotliwości

Dodatkowe wynikisilne,
woda wewnątrzkomórkowa, woda zewnątrzkomórkowa, analiza ECW/TBW, poziom trzewnej tkanki tłuszczowej, analiza segmentowa tłuszczu

Skontaktuj się z nami

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close